Tweede verdachte aangehouden na overval Kruidvat Zwanenburg

Zwanenburg – De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de overval zondagmiddag op het Kruidvat aan de Dennenlaan. Een 15-jarige jongen uit Haarlemmermeer werd kort na de overval door de politie aangehouden.

Zondagmiddag rond 17.00 uur werd bij de meldkamer van politie gemeld dat een gewapende overval had plaatsgevonden op het Kruidvat in Zwanenburg.
De overvaller bedreigde het aanwezige personeel met een steekwapen en ging er met een geldbedrag vandoor. Hij bleek weggereden te zijn op een zwarte scooter. Niemand raakte bij de overval (lichamelijk) gewond.

De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en dankzij bruikbare informatie van getuigen kwamen zij een verdachte op het spoor. Deze verdachte, een 15-jarige inwoner van de Haarlemmermeer is zondag aangehouden. De politie heeft een scooter en overige spullen in beslag genomen.

Vandaag (maandag) werd in dit onderzoek een 2e verdachte aangehouden. Deze verdachte, een 22-jarige inwoner uit de Haarlemmermeer, is aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. De recherche zet het onderzoek voort.

Getuigenoproep

Na de overval werd ook buurtonderzoek gehouden en is met een politiehond gezocht naar sporen. De recherche is nog op zoek naar getuigen die informatie hebben over de zwarte scooter. Na de overval reed de scooter over de Polanenstraat in Halfweg en ontstond er bijna een aanrijding met een kind. De recherche is nog op zoek naar getuigen van deze bijna-aanrijding.
Mensen die mogelijk iets gezien hebben van deze bijna-aanrijding op de Polanenstraat, worden vriendelijk verzocht zich te melden bij de recherche in Haarlem via tel.nr. 0900-8844.
Het zaaknummer is 2020180688.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook