Valet parkingbedrijf met noorderzon vertrokken

Haarlemmermeer – Een aantal reizigers die deze week terugkwamen van een vliegvakantie, stonden op de luchthaven voor een onaangename verrassing. Het valet parkingbedrijf waar zij hun auto aan hadden toevertrouwd gaf niet meer thuis. De auto van de betrokken reizigers stond niet volgens afspraak klaar op de luchthaven, en bovendien was het bedrijf telefonisch ook niet bereikbaar.

Naar aanleiding van de meldingen van de gedupeerde klanten van het bedrijf heeft de politie Haarlemmermeer onderzoek gedaan in het pand van het valet parkingbedrijf. Daar zijn de sleutels en papieren van de auto’s gevonden. Verder heeft de politie ervoor gezorgd dat de auto’s die over vijf locaties verspreid stonden, nu op twee locaties staan.

Autosleutels

Gedupeerden van het valet parkingbedrijf waarvan de eigenaar is verdwenen, kunnen de autosleutels van hun auto ophalen bij het basispolitiebureau Haarlemmermeer, aan de Hoofdweg 800 in Hoofddorp. De eigenaren krijgen bij het ophalen van de sleutels een plattegrond waar zij de auto kunnen ophalen. Als er sprake lijkt van een strafbaar feit kan men een afspraak maken om aangifte te doen. Dat geldt ook voor de eigenaren van auto’s die als gestolen gesignaleerd staan.

Contractbreuk

De eigenaar van het valet parking-bedrijf heeft de autosleutels en de auto’s niet meegenomen. Door het niet nakomen van de afspraken (het ophalen van de eigenaren op de luchthaven) is sprake van contractbreuk. De gedupeerden kunnen een civiele zaak tegen de eigenaar van dit bedrijf beginnen.

Begin deze zomer waarschuwde burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer voor malafide valet parkingbedrijven.

Er zit veel kaf tussen het koren, bedrijven die hun afspraken niet nakomen, die honderden kilometers met de auto’s rijden of ernstige schade aan auto’s veroorzaken, soms zelfs doelbewust. Nu is er een eigenaar van een valet parkingbedrijf met de noorderzon verdwenen. Mensen die net terugkomen van vakantie staan zo voor een bijzonder onaangename verrassing.

Gerelateerd bericht: Dashcambeelden: bijna 5000 euro schade door toedoen valetparkingbedrijf

Bron:Haarlemmermeergemeente

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook