Van kantoorpand tot woongebouw, 32 sociale huurwoningen

Hoofddorp – De ene corporatie maakt van het kantoorgebouw van een andere corporatie een woongebouw met sociale huurwoningen. Dat gebeurt in Hoofddorp-Noord, aan de Stationsweg, op de hoek met de westkant van de Hoofdweg.

Vestia

Daar staat sinds 1989 het vier verdiepingen tellende gebouw van woningcorporatie VestiaWoningcorporatie Eigen Haard maakt er mede op verzoek van de gemeente 32 sociale huurwoningen in: studio’s en appartementen. Deze zijn verdeeld over de twee doelgroepen: jongeren en statushouders.

Vestia heeft Hoofddorp verlaten om zich te concentreren op zijn kerngebied, de regio Den Haag/Rotterdam. Door tussenkomst van wethouder Tom Horn (Zorg, Welzijn en Wonen) is het pand aangeboden aan Eigen Haard. Deze corporatie is sinds eind vorig jaar de eigenaar. Met een subsidie helpt de gemeente Eigen Haard met de transformatie van kantoor naar betaalbare woningen.

Eigen Haard

Over een aantal aspecten van het project zijn de gemeente en Eigen Haard nog in overleg, maar de ondertekening van de overeenkomst laat niet lang meer op zich wachten. En het staat vast dat het gebouw wordt omgezet in een woongebouw met sociale huurwoningen. Eigen Haard verwacht in het eerste kwartaal van 2019 te beginnen met de verbouwing.

Zowel Eigen Haard als de gemeente vindt de locatie van de woningen zeer geschikt voor jongeren en statushouders. Het pand staat immers al, samen met een aangrenzende bouwmarkt, in een woonblok in Hoofddorp-Noord met het centrum op loopafstand. In het Vestiapand wordt dan ook een goede mogelijkheid gezien voor kleine en betaalbare woningen.

Parkeren

Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage voor 22 auto’s. Ook het parkeerterrein bij de ingang, waar zeven auto’s kunnen staan, komt ter beschikking voor de toekomstige bewoners. Met 29 parkeerplaatsen voor 32 kleine sociale huurwoningen wordt voldaan aan de kortgeleden naar beneden bijgestelde parkeernorm.

Duurzaamheid

Volgens Suzanne Bonarius van Eigen Haard zijn de ambities op het gebied van duurzaamheid misschien nog wel het meest ingewikkeld om waar te maken. Eigen Haard hanteert als principe dat alle nieuwe woningen gasloos en energiezuinig zijn.

“Bij volledige nieuwbouw is dat eenvoudiger uit te voeren dan bij de transformatie van een kantoorpand. We moeten goed kijken naar de mogelijkheden die er zijn.”

Oplevering

Eigen Haard verwacht in het eerste kwartaal van 2020 de woningen op te leveren. Vlak daarvoor worden de jongerenwoningen aangeboden via Woningnet. Voor statushouders geldt een andere procedure.

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

bron: haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook