Vanaf 18:06 maansverduistering door bijschaduw aarde

Regionaal – Vanavond vanaf 18:06 uur is er in Nederland een maansverduistering te zien. De weersvoorspellingen zijn goed, dus de verwachting is dat het natuurfenomeen in onze regio grotendeels zichtbaar zal zijn.

De maansverduistering van vanavond wordt veroorzaakt door de bijschaduw van de aarde en is daardoor minder spectaculair dan een directe verduistering. De Maan beweegt zich namelijk door de bijschaduw van de Aarde, zodat er op een deel van het maanoppervlak minder direct zonlicht valt.

Om 20:11 uur wordt het hoogtepunt van de gedeeltelijke verduistering bereikt. Om 22:15 uur ziet de maan er weer uit als normaal.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook