Vanaf 9 juli werkzaamheden Zuidtangentbaan tussen Haarlem en Schiphol

Schiphol e.o – In de periode van 9 juli tot en met 31 augustus 2018 zijn er grote onderhoudswerkzaamheden aan de zogenoemde ‘Zuidtangentbaan’: het vrije busbaan traject tussen Haarlem en Schiphol. Dit is nodig om hier de komende jaren weer comfortabel met de bus overheen te rijden. Ook de openbare verlichting wordt gelijk vervangen.

Zomervakantie

De werkzaamheden zullen grotendeels in de zomervakanties plaatsvinden. Ze bestaan uit 4 verschillende fases in beide richtingen. Vooral fase 1 levert tijdelijke maatregelen op die, alle dagen van de week, gevolgen kunnen hebben voor je reistijd. Bij fase 2 tot en met 4 heb je voornamelijk te maken met tijdelijke bushaltes, alleen van maandag tot en met vrijdag. Voor aanvullende informatie over de achtergrond van deze werkzaamheden en gevolgen voor inwoners en autoverkeer kijk op www.Noord-Holland.nl/busbaan

Fase 1: 9 t/m 22 juli

Lijn 300 rijdt in beide richtingen vanaf Haarlem Station tot het Spaarne Gasthuis een omleidingsroute. Er is één vervangende halte in het centrum van Haarlem: halte Raaksbrug. Verder zijn er geen haltes op de omleidingsroute, maar wordt grotendeels het traject van lijn 340 gevolgd. Bij het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp wordt een tijdelijke halte aangelegd bij het busstation beneden. Voor reizgers die binnen Haarlem met lijn 300 willen reizen, wordt een pendelbus (303) ingezet tussen Haarlem Station en Winkelcentrum Schalkwijk. Voor reizigers die naar Vijfhuizen reizen wordt vanaf het Spaarne Gasthuis, Hoofddorp ook een pendelbus (304) ingezet. De halte ‘Expo Haarlemmermeer’ vervalt. Reizigers wordt aangeraden te kiezen voor de vervangende halte Vijfhuizen naast de busbaan.

De pendelbussen in Haarlem rijden tijdens dagdiensten tussen 05:00 en 01:00 uur. In de nacht is er op dit traject géén pendelbus. De pendelbussen tussen Spaarne Gasthuis, Hoofddorp en Vijfhuizen rijden wel in de nacht in twee richtingen elke 20 minuten.

Als gevolg van deze omleidingen is het raadzaam om rekening te houden met een langere reistijd. Vooral binnen Haarlem en naar Vijfhuizen (via pendelbussen) kan dit oplopen tot ca. 20 minuten.

 

Bron: Connexxion.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook