Verdachte (man uit Hoofddorp) steekincident Breda in Duitsland opgepakt

Bremen, Breda – De verdachte van het steekincident van afgelopen donderdag 23 mei 2019 op het station in Breda is vandaag na intensieve samenwerking met de Duitse politie opgepakt. Het gaat om een 38-jarige man uit Hoofddorp met een zwervend bestaan.

Vanaf donderdagavond 23 mei 2019 19.00 uur is een team van verschillende opsporingsafdelingen onder leiding van een officier van justitie bijna onafgebroken met de opsporing en aanhouding van de verdachte van het steekincident bij het Centraal Station in Breda bezig geweest. Ook andere politie eenheden in binnen en buitenland hebben een grote bijdrage geleverd. Na de oproep om de hulp van de burgers van Nederland op politie.nl en het tonen van de beelden afgelopen vrijdag van de verdachte in de media zijn bijna 200 tips binnen gekomen. Daar zijn we als politie zeer blij mee en ook zeer dankbaar voor. Mede door deze tips en de vastberadenheid van de rechercheurs kon de identiteit van de verdachte achterhaald worden. Het spoor van de verdachte is nagelopen en tactische rechercheurs zijn op pad gestuurd voor informatie. Dat spoor leidde naar uiteindelijk naar Bremen in Duitsland. Daar is hij aangehouden.

Steekincident

Op donderdag 23 mei 2019 om 18.52 uur kwam de melding binnen bij het Operationeel Centrum dat er een gewonde man in het station lag aan de Gravinnen van Nassauboulevard, de noordzijde van het station. Verschillende hulpdiensten werden direct naar het station gestuurd. Medewerkers van Service en Veiligheid van de NS waren als eerste ter plaatse en verleende direct eerste hulp. Ambulancemedewerkers en bemanning van een traumaheli zorgden er voor dat de 23-jarige man uit Breda zo spoedig mogelijk naar een ziekenhuis gebracht werd. Hij is niet in levensgevaar. Er is toen direct een onderzoek gestart.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook