Verkeershinder komende weekenden door Zuidasdok

Haarlemmermeer – In mei en juni 2019 werkt Zuidasdok in Amsterdam nog vier weekenden aan de A10 Zuid en het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Dat heeft ook gevolgen voor verkeer van en naar Haarlemmermeer.

De A10 Zuid is gedurende drie weekenden aan de zuidzijde afgesloten van vrijdagavond 22:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur. In het vierde weekend is de weg ook op Pinkstermaandag 10 juni afgesloten. Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer, richting de A2 en A10 Oost (knooppunt Amstel).

Van en naar Schiphol

Komend vanaf A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9. Oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft in alle weekenden te gebruiken, net als de A10 Zuid en de A4 richting Schiphol.

Omleidingskaart weekendwerk Zuidasdok

De werkzaamheden aan de A10 Zuid en het spoor vinden plaats in de volgende weekenden:

  • vrijdagavond 24 mei 22:00 uur tot maandagochtend 27 mei 05:00 uur
  • vrijdagavond 31 mei 22:00 uur tot maandagochtend 3 juni 05:00 uur
  • vrijdagavond 7 juni 22:00 uur tot dinsdagochtend 11 juni 05:00 uur (Pinksterweekend)

De opbouw van de afsluitingen begint om 21:00 uur

Extra reistijd

Weggebruikers moeten rekening houden met drukte en extra reistijd oplopend tot een uur. Check voor een actueel routeadvies kort voor vertrek de apps van Waze, Flitsmeister of TomTom of bekijk Google Maps en www.vananaarbeter.nl.

Treinverkeer

Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is in deze weekenden niet mogelijk. Reizigers reizen om via Amsterdam Centraal. In de eerste drie weekenden rijden de treinen op maandag weer volgens dienstregeling. In het vierdede weekend is er op Pinkstermaandag 10 juni beperkt treinverkeer. Reizigers van en naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI kunnen gebruikmaken van de metro. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Meer informatie: www.zuidas.nl 

 

Bron:haarlemmermeergemeente.nl

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook