Vertrekhal 3 ontruimd wegens incident

Schiphol –  Even na 19:00 uur is vertrekhal 3 op Schiphol ontruimd. Passagiers zijn uit de vertrekhal geëvacueerd. Inmiddels is er zwaarbewapende politie aanwezig. GRIP 2 is afgegeven.Liveblog – 

20:00 – Einde liveblog

19:50 – Situatie is onder controle. De hal is weer vrijgegeven aldus de Koninklijke Marechaussee.

19:48 – Op twitter melden inmiddels meerdere bronnen dat het zou gaan om een mogelijke terroristische aanslag. Dit is niet bevestigd door de autoriteiten. De politie zou ook geschoten hebben.

19:46 – Vele mensen die zich in Vertrekhal 3 bevonden, staan inmiddels buiten de vertrekhal op straat.

19:45 – Vooralsnog lijken de vluchten die nu vertrekken weinig hinder te ondervinden van het incident. Wel zijn er diverse wijzigingen in de gates.

19:34 – De marechaussee heeft gemeld dat het om een voorzorgsmaatregel betreft. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

19:30 – Iemand in de hal zou hebben geroepen dat hij een bom bij zich zou hebben, zegt de veiligheidsregio in een korte reactie. Mensen begonnen te rennen. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Er zou één persoon zijn aangehouden – dit laatste is niet bevestigd door de autoriteiten.

 

 

 

 

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook