Vliegende mieren beginnen in Haarlemmermeer aan bruidsvlucht

Nieuw-Vennep – Vanmiddag verschenen ze opeens in groten getale. Vliegende mieren zwermden op diverse plekken in de Haarlemmermeer. Vervelend en indrukwekkend. Gelukkig duurt het maar even.

Eenmaal per jaar – als het paarseizoen aanbreekt – wordt een gedeelte van de mieren geboren met vleugels. De zogenoemde kroonprinsessen vliegen op een warme drukkende zomerdag het nest uit. Direct gevolgd door gevleugelde mannetjes. De prinsessen proberen een zo groot mogelijke afstand af te leggen om daar een nieuwe kolonie te kunnen starten. Dit is overigens vaak niet veel verder dan een paar honderd meter. Maar als je kunt vliegen, gaat dat een stuk sneller dan als je dat als klein diertje moet lopen.

Nadat de prinses in de lucht is bevrucht door een mannetje, landt zij op de grond op zoek naar een geschikte plek voor een nieuw koninkrijk. Met de mannetjes loopt het slechter af. Na de daad storten zij dood op de grond neer.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook