Voordeuren Connexxion bussen zwaaien weer open

Haarlemmermeer e.o. – Voorin instappen, inchecken en een kaartje kopen is gelukkig weer mogelijk in de bussen van Connexxion (waaronder R-net en Schipholnet) in Amstelland Meerlanden (zoals Haarlemmermeer, Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn). 

Dat is goed nieuws voor reizigers en chauffeurs. Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de voordeuren vanaf half maart gesloten gebleven, om voldoende afstand tussen buschauffeurs en reizigers te creëren. De bestuurderscabines zijn nu voorzien van een ‘kuchscherm’. Hierdoor wordt de kans op mogelijke blootstelling aan virusdeeltjes verkleind.  

Bijna acht maanden 

Daarmee komt een einde aan de maatregel die vanaf half maart gold, toen de eerste coronagolf Nederland overspoelde: bijna acht maanden bleven de voordeuren van de bussen gesloten. Op die manier werd voldoende afstand tussen reizigers en buschauffeurs en trambestuurders gecreëerd. Maar nu komt er een einde aan die periode. 

Natuurlijke luchtcirculatie 

De oude regel: instappen door de voordeur, uitstappen via de midden- en achterdeuren, is dus vanaf nu weer van toepassing. Reizigers kunnen onderling ook beter afstand houden nu ze niet meer dezelfde deur hoeven te gebruiken voor het in- en uitstappen. Dankzij het openen van de voordeur komt ook de natuurlijke luchtcirculatie in de bus weer op gang. Vanaf vorig week geldt dan ook: instappen door de voordeur, uitstappen via de midden- en achterdeuren. Op Schipholnet lijnen en op (deel)trajecten van lijnen 300 en 397 is het natuurlijk zoals gebruikelijk wel toegestaan om via alle deuren in te stappen. De buurtbussen zullen pas later weer gaan rijden vanwege de aanpassingen die nog uitgevoerd moeten gaan worden. 

Extra schoonmaak

Nog steeds wordt voor extra schoonmaak gezorgd van alle contactpunten, zoals stangen, stopknoppen, pinapparatuur, etc. waarmee reizigers in de bus te maken hebben. Het gebruik van een mondkapje blijft verplicht vanaf 13 jaar. 

Bron: Haarlemmermeergemeente

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook