Voordracht nieuwe burgemeester Haarlemmermeer op 3 juni

Haarlemmermeer – Maandag 3 juni vergadert de gemeenteraad van Haarlemmermeer vanaf 18.00 uur over de voordracht voor de nieuwe burgemeester van de gemeente. Deze vergadering is besloten. Nadat de raad het besluit heeft genomen, begint een kort, openbaar gedeelte. Daarin maakt Ron Heimerikx, vice-voorzitter van de raad, bekend wie wordt voorgedragen.

Bekendmaking van het moment waarop de vergadering openbaar is, gebeurt via twitter: @HlmmrRaad

De kroon (de koning en zijn ministers) ontvangt de voordracht van de gemeenteraad en benoemt daarna de nieuwe burgemeester van Haarlemmermeer.

Waarom een nieuwe burgemeester?

Haarlemmermeer was wettelijk verplicht op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester vanwege de fusie (per 1 januari 2019) van de oude gemeente Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Tot november 2017 was Theo Weterings ruim tien jaar burgemeester van Haarlemmermeer, hij werd toen burgemeester van Tilburg. Sindsdien was Onno Hoes waarnemend burgemeester van het oude, en sinds 1 januari 2019 van het nieuwe, Haarlemmermeer. In maart maakte Onno Hoes bekend niet te solliciteren voor een definitieve benoeming. De vorige burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude was Pieter Heiliegers. Hij is sinds vorig jaar burgemeester van Uithoorn.

bron:haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook