Voormalig vastgoedmanager Schiphol moet schadevergoeding betalen

Schiphol – De rechter in Amsterdam heeft afgelopen donderdag bepaald dat een oud vastgoedmanager van de luchthaven Schiphol een schadevergoeding moet betalen. Doormiddel van het indienen van valse facturen heeft Frits G jaren lang geld in eigenzak gestoken. Het geld verdween via bedrijfjes die in handen zijn van hem en zijn vrouw.

Hoogte schadevergoeding

Uit het oordeel van de rechter blijkt dat de voormalig vastgoedmanager en zijn vrouw aansprakelijk zijn voor de door Schiphol geleden schade. De luchthaven Schiphol betaalde jaren lang voor reparaties en onderhoud die echter nooit werden uitgevoerd.  Door het maken van valse facturen werden er ook prive uitgaven bekostigd, denk hierbij aan verbouwingen plus de aanschaf van navigatie apparatuur. De hoogte die Schiphol eist zal boven de 260.000 euro gaan liggen.

Fraude

Deze zaak kwam in 2016 aan het licht  doordat een klokkenluider zich melde bij het onderzoeksteam, ingehuurd door Schiphol en Engie.  De klokkenluider kwam met belangrijke informatie over gesjoemel met de administratie van zowel de Luchthaven als van Engie.

Volg ons op Facebook