Vrijdag 14 augustus Stille tocht voor Bas van Wijk

Badhoevedorp – Op zaterdag 8 augustus werd Bas van Wijk (24) doodgeschoten in Park de Oeverlanden aan de Nieuwe Meer in Amsterdam, omdat hij iemand aansprak op het stelen van een horloge. De verslagenheid over zijn dood is groot bij zijn familie en vrienden.

De familie en vrienden van Bas organiseren daarom op vrijdag 14 augustus een stille tocht voor Bas. De aanvang van de stille tocht is om 19.00 uur vanaf voetbalvereniging Pancratius in Badhoevedorp. De stille tocht eindigt ook weer bij de voetbalvereniging.

De stille tocht is bedoeld voor vrienden en familie van Bas, om het verdriet over het heengaan van Bas samen te kunnen delen. De familie geeft aan dat iedereen met een hart voor Bas welkom is. Belangstellenden wordt gevraagd om langs de route van de stille tocht te gaan staan. De stille tocht is niet bedoeld als politiek statement. Mensen die toch een statement willen maken kunnen zondag naar de demonstratie op de Dam in Amsterdam gaan. De organisatoren van de stille tocht staan volledig los van de demonstratie op de Dam.

Coronavirus COVID-19

De corona-maatregelen gelden ook voor deze stille tocht. Dat betekent dat we anderhalve meter afstand moeten houden. We willen niet het risico lopen dat de stille tocht voor extra verspreiding zorgt van het virus. Om die reden is in overleg tussen de familie, organisatie en gemeente Haarlemmermeer besloten om alleen de familie en vrienden in de stille tocht te laten lopen. Sympathisanten die hun steun willen betuigen door bij de stille tocht aanwezig te zijn wordt daarom gevraagd zich in een erehaag langs de weg op te stellen. Op deze manier wordt het risico op een besmetting met het Coronavirus beperkt. Onderaan deze verklaring kunt u de route vinden van de stille tocht, zodat u een plekje kunt uitzoeken langs de weg waar u dat wilt. Wilt u vooral niet achter aan de stoet aansluiten nadat zij langskomen?

Iedereen die naar de stille tocht voor Bas wil komen wordt dringend opgeroepen om voor, tijdens en na de stille tocht aan de landelijk RIVM richtlijnen en basisregels te houden en de vereiste 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Ook vragen wij u om een mondkapje te dragen. Het is niet verplicht. Wij begrijpen dat dit moeilijk is wanneer je je verdriet wilt delen, maar de gemeente Haarlemmermeer en de Veiligheidsregio Kennemerland heeft ons erop gewezen dat dit van essentieel belang is.

Tenslotte willen wij u oproepen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen, omdat er onvoldoende parkeerplekken aanwezig zijn bij Pancratius en deze bedoeld zijn voor de familie en de hulpdiensten.
Het kan vrijdag mogelijk nog erg warm worden dus neem een flesje water mee.

Namens de familie en organisatie,
René Smit

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook