Weekendtip: Haarlem, we komen er regelmatig maar wat weten we nu eigenlijk over deze mooie stad

Regionaal – Haarlem een middel grote stad gelegen in de Randstad. Tot de gemeente Haarlem behoren de stad Haarlem en het westelijke deel van het dorp Spaarndam. De gemeente heeft rond de 159.300 inwoners en is daarmee, na Amsterdam, de op een na grootste stad van Noord-Holland.

De meeste van ons zijn wel bekend met de leuke winkelstraatjes van Haarlem. Als voorbeeld “De Gouden Straatjes” in de binnenstad met zijn horeca, unieke boetiekjes, de prachtige panden met de bijzondere geveltjes. Achter elk geveltje gaat een mooi verhaal schuil. Wat weet u eigenlijk allemaal over Haarlem?

Al in zeventiende eeuw was Haarlem een centrum om handel te drijven en inkopen te doen. De Spaanse bezetting, het Beleg van Haarlem tussen 1572 en 1573. De legendarische vrouw Kenau Simonsdochter Hasselaer.  Op 20 september 1839 reed de eerste Nederlandse trein tussen Amsterdam en Haarlem. Anthony Fokker die op 1 september 1911 met de Spin 3 om de Grote of Sint-Bavokerk vloog. Er is zoveel meer te vertellen over Haarlem.

Wilt u meer te weten komen over Haarlem en de geschiedenis van deze stad dan kunt u zich aanmelden voor een van de stadswandelingen. De stad per fiets ontdekken is ook mogelijk. Zowel de wandelingen als de fietstour worden gegeven door locale gidsen. Hieronder wat tips.

Wandeling o.l.v. stadsgids

Wanneer: Iedere vrijdag en zaterdag start om 14.00 uur bij VVV Haarlem aan de Grote Markt

Hofjeswandeling o.l.v. stadsgids

Wanneer: Iedere zaterdag start om 14.00 uur bij VVV Haarlem aan de Grote Markt

Open Fietstour met Bike Tours Haarlem

Wanneer: Iedere zaterdag op diverse tijden. Een fietstour van ongeveer 2 uur.

 

Bent u ook enthousiast geworden en wilt u meer informatie. Klik dan op deze link van Haarlemmarketing.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook