Weekendtip: kortebaandraverij Hoofddorp

Schiphol e.o – De 8ste editie van de Hoofddorpse kortebaanbaandraverij zal op zaterdag 14 juli vanaf 12.30 uur plaatsvinden.  De locatie voor dit gezellige event is de Kruisweg tussen de Joannes de Doperkerk en de rotonde in Hoofddorp Centrum.

Het is een evenement voor jong en oud dat al een rijke geschiedenis kent. De kortebaan zal vanaf 12.30 uur geopend zijn. De eerste race staat gepland om 13.30 uur.

De draverij is voor velen een leuke happening waar al maanden naar wordt uitgekeken. De aantrekkingskracht is de combinatie van sportiviteit, vertier, gezelligheid. Uiteraard kan er ook weer geld worden ingezet op de harddravers. Dit kan bij de totalisator-wagen halverwege het parcours.

Kortebaandraverij

Een kortebaandraverij is een wedren met harddravers, die in tegenstelling tot reguliere draverijen niet op een draftbaan wordt gehouden, maar op een daartoe voor de gelegenheid afgezet parcours in een straat of op een weiland. In Nederland wordt bij een kortebaandraverij gedraafd in een rechte lijn van ca. 300 meter.

Alle ingrediënten voor een gezellige dag zullen aanwezig zijn. De sfeer, de festiviteiten die traditioneel bij een kortebaandraverij horen, de verschillende horecagelegenheden, ondersteund door livemuziek en DJ’s.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook