Werkonderbrekingen KLM catering services (KCS)

Schiphol – Ook KLM Catering Services doet vandaag mee met de landelijke 24 uurs acties van FNV Catering. Op diverse locaties in het land leggen cateringmedewerkers het werk neer.

Ons kookpunt is bereikt

Na maandenlang onderhandelen hebben CNV Vakmensen en De Unie een onderhandelingsresultaat met werkgevers bereikt. Het komt er op neer dat cateringmedewerkers er in koopkracht op achteruitgaan. “Ons kookpunt is bereikt” is te lezen op de site van FNV Catering.

FNV Catering

FNV Catering en cateringmedewerkers hebben de afgelopen periode ludieke acties, stiptheidsacties en zelfs een werkonderbreking gevoerd om een nieuwe cao af te dwingen. Ook in oktober zullen deze acties door gaan, zoals vandaag op Schiphol te merken is.

De gevolgen voor de reizigers

Alle Europese vluchten van KLM zullen tot vrijdagochtend 7.00 uur ondervinden hinder van de staking. Dit betreft alleen vluchten die vertrekken vanaf Schiphol. Volgens KLM worden die vluchten ‘minimaal gecaterd.’ Klanten zullen een ander catering product krijgen dan ze normaal gewend zijn van de KLM.

De opkomst was goed. In de vroege ochtend stonden er al zo’n 90 cateringmedewerkers van KCS klaar om zich per bus naar het vakbondshuis van de FNV te verplaatsen. Tijdens het protest zijn er nog 30 medewerker bij gekomen. Vanaf deze verzamelplek, waar zich nog meer actievoerders uit het hele land hadden gemeld, vertrokken de bussen naar de volgende bestemming: het hoofdkantoor van cateraar Eurest in Amsterdam, waar een lawaaiprotest plaatsvond.

Doordat er weinig werkwilligen zijn bij KCS is de middagdienst zodanig verstoord, dat men spreekt over een chaos.

De verwachting is dat de catering pas morgenochtend vanaf 10.30 mondjesmaat weer aan boord zal gaan. De acties hebben alleen invloed op vluchten uitgevoerd door Cityhopper en de Europese vluchten van KLM. De internationale vluchten van de KLM worden wel gewoon voorzien van eten en drinken.

Foto’s – Michel Po

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook