Zes aanhoudingen voor fraude bij logistiek bedrijf op Schiphol

Schiphol – Op dinsdag 29 oktober zijn zes verdachten door de Koninklijke Marechaussee aangehouden vanwege vermoedelijke fraude bij een logistiek bedrijf op Schiphol. Daarnaast is er beslag gelegd op woningen, voertuigen, een vaartuig en diverse sieraden.

In 2018 en 2019 werd namens dit bedrijf verschillende aangiften gedaan van oplichting, verduistering en diefstal. Deze aangiften kwamen voort uit vermoedelijk valse facturen. De verdachten zijn 5 mannen van 27 tot en met 48 jaar uit Amsterdam, Vinkeveen en Lisse, en een 36-jarige vrouw uit Vinkeveen. Het gaat om twee werknemers, een partner van een van die werknemers en drie zakenpartners. Naast de aangifte tegen deze personen werd ook aangifte gedaan tegen vier bedrijven.

De recherche van de Marechaussee bracht diverse fraudeconstructies aan het licht. De medewerkers keurden betalingen goed voor niet-geleverde diensten aan bedrijven en zakenpartners van de verdachten. Het totale fraudebedrag bedraagt in ieder geval meer dan 620.000 euro. Dit geldbedrag kwam uiteindelijk ten goede aan de verdachten.

Na de verhoren zijn de verdachten in afwachting van het onderzoek in vrijheid gesteld. Zij blijven verdachten. De Marechaussee doet, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, verder onderzoek.

Bron: Koninklijke Marechaussee

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook