Zeven teststations in de Expo Haarlemmermeer

Vijfhuizen – Met maar liefst zeven teststations, is de Expo Haarlemmermeer een van de grootste coronatestlocaties van het land geworden.

„Nu er meer labcapaciteit beschikbaar is, is het moment daar om te kiezen voor de uitbreiding van de capaciteit op deze locatie”, aldus directeur publieke gezondheid Bert van de Velden van GGD Kennemerland eind vorige week.

Mensen die een test willen laten doen, kunnen en afspraak maken via 0800-1202 en daarna naar de Expo komen. Het aantal personen dat zich kan laten testen in Vijfhuizen loopt op naar 1620 per dag.

De tests worden afgenomen door medewerkers van het Rode Kruis onder verantwoordelijkheid van de GGD Kennemerland. De afgenomen tests gaan naar het laboratorium waar de GGD mee samenwerkt en uitslagen worden door de dienst doorgebeld of online geplaatst op coronatest.nl

Machiel Pouw, coördinator noodhulp van het Rode Kruis: „Wij helpen daar waar het nodig is en dit is duidelijk zo’n situatie. Medewerkers van onze nationale logistieke dienst hebben in een paar uur tijd de complete inrichting van de hal gewijzigd zodat drie extra teststations ingericht konden worden. We zijn blij en trots dat we ons steentje kunnen bijdragen.”

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook