Zo wordt Haarlemmermeer gezonder

Wist jij dat Zorg en Zekerheid samenwerkt met de gemeente en de zorgverleners in Haarlemmermeer? Samen maken wij ons sterk voor goede zorg en welzijn, zodat jouw gemeente steeds gezonder wordt. Heb jij ook een gezond idee? Laat het ons weten!

Zorg en Zekerheid is jouw regionale zorgverzekeraar. Waarom? Omdat wij de huisarts, de fysiotherapeut en de andere zorgverleners bij jou in de buurt goed kennen. Samen maken we goede afspraken, voor betere, bereikbare en betaalbare zorg. Voor jou en voor de mensen om je heen. Maar we doen meer, zoals het ondersteunen van gezonde projecten bij jou in de buurt.

Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst
Eén op de zeven kinderen in Nederland heeft overgewicht. Met de JOGG beweging zet een groot aantal gemeenten in ons land zich in voor een gezonde leefstijl, een gezonde leefomgeving en een gezond gewicht onder jongeren. In de regio werkt Zorg en Zekerheid hieraan actief mee met advies en financiële ondersteuning. Want voorkomen is beter dan genezen! Zo is er in Zwanenburg een kinderkookcafé en een multifunctioneel speelveld. Meer weten? Kijk dan op onze website.

Adamas Inloophuis

Zorg en Zekerheid vindt het belangrijk dat mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning krijgen waar zij behoefte aan hebben. Het Adamas Inloophuis kan deze ondersteuning bieden. De afgelopen jaren hebben vele patiënten, naasten, nabestaanden en kinderen hen weten te vinden. Stichting Zorg en Zekerheid ondersteunt daarom het Adamas Inloophuis.

Psychosociale hulp voor kids
Dankzij Zorg en Zekerheid is er in Haarlemmermeer bij een aantal huisartsenpraktijken een praktijkondersteuner GGZ Jeugd. “Als kinderen problemen hebben, stap je als ouder misschien niet zomaar naar de gemeente voor een verwijzing naar een psycholoog”, vertelt seniorinkoper Inge Huernink van Zorg en Zekerheid. “Bij de huisarts is dat anders. De drempel is lager. Plus: voor de ouders is het een opluchting dat er voor hun kind zo snel professionele hulp beschikbaar is.” Ook de huisartsenpraktijken zijn blij met ‘hun’ POH GGZ Jeugd. De begeleiding kan sneller worden ingezet, op een voor de jeugd meer vertrouwde plek.

Maak jouw buurt beter!
Heb jij een gezond idee voor jouw buurt? Laat het ons weten! Dan maak je kans op een financiële bijdrage. De voorwaarden? Jouw idee gaat over voeding, beweging, ontspanning of verbinding en maakt meerdere mensen beter. Je leest er alles over op zorgenzekerheid.nl/beterinjouwbuurt

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook