Zwanenburgbaan buiten gebruik van 17 tot en met 28 augustus

Schiphol – Door werkzaamheden op en rond de Zwanenburgbaan is deze van maandagochtend 17 augustus 07.00 uur tot en met vrijdagmiddag 28 augustus 16.00 uur niet beschikbaar.

Dit heeft gevolgen voor het vliegtuiggeluid in de omgeving. Schiphol verwacht in deze periode meer vliegverkeer op de Buitenveldertbaan.

Inzet Buitenveldertbaan

Tijdens de periode van de werkzaamheden is het de verwachting dat tijdens de landingspiek de Buitenveldertbaan vaker als tweede landingsbaan ingezet gaat worden. Vooral als wind komt uit het zuiden en zuidwesten. In een startpiek met noorderwind kan de Buitenveldertbaan ingezet worden als tweede startbaan. Welke baan in deze periode daadwerkelijk gebruikt wordt, hangt af van de wind- en weersomstandigheden op dat moment. Kijk voor actuele informatie over het gebruik van de start- en landingsbanen op bezoekbas.nl of stel je vragen via 020-6015555.

Taxibaan Quebec

De werkzaamheden die plaatsvinden bij de Zwanenburgbaan zijn ter voorbereiding van het verdubbelen van taxibaan Quebec. Hiervoor zal er in de komende jaren een tweede viaduct over de A4 gebouwd gaan worden.

Bron: Schiphol.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook